Zonnepanelen plaatsen? Hoe zit het met mijn groepenkast?

De groepenkast: het hart van het elektrische systeem in je huis.

Een groepenkast is het hart van het elektrische systeem in je huis. Wanneer je zonnepanelen wilt installeren, is het belangrijk om te controleren of de groepenkast voldoet aan de vereisten (NEN1010) en of deze de stroomtoevoer van de omvormer(s) kan dragen. In veel gevallen is een aanpassing of vervanging van de groepenkast nodig om de zonnepanelen te kunnen aansluiten.

Een groepenkast die niet voldoet aan de vereisten kan leiden tot een gevaarlijke situatie en zelfs tot brand. Bovendien zal een verouderde groepenkast waarschijnlijk niet in staat zijn om de stroom effectief te regelen, wat resulteert in onnodige stroomonderbrekingen en een verhoogd energieverbruik.

Het is daarom belangrijk om te investeren in een nieuwe of aangepaste groepenkast wanneer je zonnepanelen wilt installeren. Dit zorgt ervoor dat je elektrische systeem veilig, betrouwbaar en efficiënt functioneert, en dat je maximaal profiteert van de energie die je zonnepanelen opwekken. Laat de installatie van de zonnepanelen daarom uitvoeren door de elektriciens van Vannisa, die de groepenkast ook op de juiste manier aan kunnen passen of vervangen.

Groepenkast

Twijfel niet en neem contact op

En laat net als velen voor u, uw huis door ons verduurzamen!

Deel dit bericht op de socials :

Bij ons krijgt u

Gerelateerde berichten

Wij voorzien u graag vrijblijvend van een passende en duidelijke offerte!

Het laatste nieuws

Portfolio

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de nieuwe subsidiemogelijkheden, btw vrijstellingen en andere actualiteiten uit de energiebranche.

Cookies

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID’s op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.