Hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig? Een veelgestelde vraag, wanneer gedacht wordt aan verduurzaming van de woning.

Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig? Dat is een vraag die iedereen zich stelt wanneer gedacht wordt aan verduurzaming van de woning. Wij kijken naar verschillende aspecten om deze vraag te beantwoorden, zoals:

Het type dak;
Het huishouden;
Hoe de schaduw valt;
Terugverdienperiode;
De afstand tot de dakrand.

Het type dak is erg belangrijk als je bijvoorbeeld kijkt naar het verschil tussen en bitumen dak of een dak met gewoon dakpannen. Een huishouden van 6 personen ten opzichte van 2 personen betekent natuurlijk ook een groot verschil in verbruik. De schaduw is natuurlijk ook iets waar goed naar gekeken moet worden. Dit bepaald in hoeverre er op welke plek zonnepanelen kunnen komen te liggen. De afstand tot de dakrand is vanuit technisch oogpunt ook van belang. Deze wordt dan ook meegenomen in de berekening. Wanneer de zonnepanelen minimaal een halve meter van de dakrand liggen, zijn ze het veiliger. 1 meter van de dakrand is echter de meest veilige afstand.

Gemiddeld zal een huishouden (tussen de 2-4 personen) tussen de 10 en 14 zonnepanelen nodig hebben. Bij Vannissa bespreken we altijd uw huidige verbruik voordat we aan de slag gaan. Zo weten we precies hoeveel er nodig is en u niet teveel danwel te weinig zonnepanelen geinstalleerd krijgt.

Hoeveel zonnepanelen moeten er op een plat dak?

Bij een plat dak moet rekening gehouden worden met de schaduwval, de ballast en de dakrand om te kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn. Om de zonnepanelen in de richting van de zon te kunnen plaatsen, worden de zonnepanelen op een plat dak altijd in speciale standaarden geplaatst. Zonnepanelen staan op een plat dak los en daarom worden de standaarden gevuld met extra ballast. Zoals bijvoorbeeld zandzakken, grindt of stenen. Hierdoor waaien de zonnepanelen bij een goede windhoos niet van het dak af!

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen u nodig hebt? Laat ons dan een dakscan maken. We komen hiervoor graag bij u langs!

Twijfel niet en neem contact op

En laat net als velen voor u, uw huis door ons verduurzamen!

Deel dit bericht op de socials :

Bij ons krijgt u

Gerelateerde berichten

Wij voorzien u graag vrijblijvend van een passende en duidelijke offerte!

Het laatste nieuws

Portfolio

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de nieuwe subsidiemogelijkheden, btw vrijstellingen en andere actualiteiten uit de energiebranche.

Cookies

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID’s op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.